Pagini

joi, 5 februarie 2015

Religia în şcoli - contează sau nu?

religia in scoliCa să nu am parte de comentarii inutile, află de acu' că n-am nimic cu tine că eşti ateu, creştin, ortodox sau orice altceva. Este problema ta şi doar a ta. Se pare că subiectul "religia în şcoli" poate concura lejer la subiectul anului 2014/2015. Am să-l dezbat şi eu, din punctul meu de vedere. De fapt, poţi să crezi ce vrei, că tot mi se rupe, ok? 





religia in scoli

Mă, observ că îţi exprimi părerea, aşa că am să încerc să o fac şi eu în cel mai frumos mod posibil. Dacă religia afectează foarte mult formarea culturală, morală şi intelectuală a copiilor, atunci prefer ca copilul meu să fie afectat de religie, decât de homosexualitate, societate coruptă şi de alte influenţe cu caracter violent. Mă-nţelegi? Pari un pic spre penibil, mai ales că presupun că singurul tău argument va fi "Religia te învaţă că eşti păcătos şi oricum vei arde în focurile iadului!" sau o să mă iei cu religia islamică. Un pic penibil să arunci cu noroi într-o religie, doar pentru simplul fapt că alţii o "gândesc" altfel. Pe acest principiu, tu eşti un politician inutil şi corupt. 


religia in scoli


Se folosesc aceleaşi siringi la mai mulţi bolnavi? Tocmai am trimis un E-mail către Colegiul Medicilor în care te-am menţionat. Sper să acţioneze cât mai rapid, deoarece părinţii tăi sunt de cea mai joasă speţă din punct de vedere profesional, iar ceea ce fac ei se numeşte malpraxis. Apropo, le poţi transmite numai gânduri bune din partea mea, mai ales după ce mă vor pune să plătesc şpagă ca să intru în sala de operaţie.

Să revin la subiect, că prea mult off-topic fac, nu? Religia în şcoli, contează sau nu? Sincer, da. Însă nu pentru toţi. Religia trebuie să devină o materie la care vrei să te duci de bună voie. Cei care nu vor, îi invit să facă altceva. Religia în şcoli nu cred că aduce "traume" pentru un copil. Să nu minţi, să nu furi, să nu înjuri...cum poate să îţi dezvolte negativ copilul? Mda, probabil vei reveni cu acel argument stupid "Religia te învaţă că eşti păcătos şi oricum vei arde în focurile iadului!". 

Pe lângă asta, să fim sinceri. Tu nu eşti supărat că se studiază religia în şcoli, ci pentru faptul că preotul primeşte mai mulţi bani în cont lunar decât tine. Dacă tocmai ai terminat 8 clase şi cauţi loc de muncă, atunci da, preotul merită mai mulţi bani decât tine. Dacă ai terminat o facultate la Spirul Haret şi vrei dreptate, atunci da, preotul merită mai mulţi bani decât tine. Dacă toată ziua stai la calculator şi nu te interesezi de joburi, atunci da, preotul merită mai mulţi bani decât tine. Dacă scrii o propoziţie în limbajul Yahoo Messenger, atunci da, preotul merită mai mulţi bani decât tine. Mă-nţelegi unde vreau să bat? Eu nu consider că Dumnezeu este acea persoană care nu te va judeca pentru fiecare faptă rea pe care ai  făcut-o, ci pentru fiecare faptă bună. Nu îţi zic să crezi în Dumnezeu, dar nici în ideologii LGTB.

În loc să pierdem timp asupra acestui subiect, nu mai bine ne-am axa totul asupra Bacalaureatului? Zic şi eu. În orice caz, cu un lucru sunt de acord. Prea multe Biserici. Într-adevăr, chiar sunt.

După cum am spus, nu îţi zic să crezi în Dumnezeu, dar nici în ideologii LGTB, corupte sau care îţi influenţează negativ gândirea. Desigur, poţi să faci ce vrei. În loc să citeşti o carte, te invit să urmăreşti un film porno din categoria "rape", să tragi un pic de "ioana", iar după să ieşi pe afară şi să mai îndoctrinezi câţiva prieteni. Că deh. Ce să şi faci?

Fiecare crede şi face ce vrea. Religia va rămâne un subiect "neelucidat", iar viitorul îţi va spune dacă ai făcut sau nu, o alegere bună. Până atunci, numai bine!


Respect!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu